Ştiri

Ştiri cu și despre Vasile Şeicaru

Mai toate postările mele pe diferite platforme sociale se regăsesc reunite pe Facebook. Acolo veţi găsi știri de pe Twitter, Youtube, Google +, ele vorbesc viaţă, artiști, muzică, concerte, poezie, artă în general, întâlniri cu persoanele ce agreează cântecul ce-l promovez prin arta ce o susţin zi de zi. Nu ezitaţi să vă abonaţi la contul meu de Facebook pentru a fi informat de ele.

Un cantec mai putin cunoscut! Nu prea are are legatura cu folk-ul, dar e al meu si vi-l ofer gata remixat de prietenul meu Mishu Constantinescu...
Din nou va reamintesc faptul ca de anul trecut au disparut de pe YouTube, toate postarile care nu erau ale noastre! De aceea n-o sa mai vedeti cantece de-ale mele cu peste un milion sau două milioane de aprecieri! Nu-i nimic...vor creste ele!

"LUME, SORO LUME, CE PACAT"

Muzica si versurile: V Seicaru
... Mai multMai putin

Vezi pe Facebook

"SENTIMENTE"

Muzica, versurile, muzicuţă, interpretare: Vasile Şeicaru

Dragii mei, readuc această piesa pentru care am primit mai multe aprecieri, de toate felurile...inclusiv premii! Mulţumiri prietenului meu Nicu Patoi (artist chitarist), pentru ajutorul prietenesc acordat! Un video, de Carmen Buzatu!

"Sentimente, sentimente
Care sunt, şi care-au fost cîndva
Sentimente, sentimente
Într-o lume, însemnînd ceva"
... Mai multMai putin

Vezi pe Facebook

Va ofer din concertul meu din luna noiembrie de la Alba Iulia! Aduc aici cantecul pe care l-am scris pentru orasul in care am trait, am iubit, am invatat sa cant, unde s-a nascut baiatul meu, si unde mai am atitia prieteni! Galati, despre el este vorba!

"IN ORASUL CU FLOARE DE TEI"
Muzica si versurile: Vasile Seicaru
... Mai multMai putin

Vezi pe Facebook

"MEMENTO!"

Dragii mei, pentru ca voi aflati mai greu despre niste cantece scrise cu ani in urma, ma gandeam sa vin si cu astfel de piese! De ceva timp a aparut pe aici si Monica Hotin (Monica Lazar), fosta solista a Cristal-ului! Gabriela Gheorghiu, cealalta solista a formatiei...(ca am fost trei cu totii), e de mult pe Facebook! Cantecul acesta "Memento", care a suferit mai multe schimbari din momentul in care a intrat in repertoriul formatiei, a fost ascultat in anul 1978 de Adrian Paunescu, la o preselectie facuta pentru o emisiune de televiziune realizata de poet la Clubul Tineretului din Galati! I-a placut foarte mult si imediat ne-a invitat la o "Gala a Muzicii Tinere" la Iasi, acolo unde mai fusesera invitate si alte formatii din Romania, toate peste noi ca notorietate, nu neaparat si ca valoare! In ziua in care am cantat piesa "Memento" in fata lui Paunescu, am fost intrebat daca am habar de Cenaclul Flacara, si daca nu stiu si vreun cantec folk! Am raspuns odata cu Puiu Cretu...numai ca eu am spus da, iar Puiu, nu! (Puisor nu voia sa ma piarda de la Cristal, de aceea spusese nu!) Am cantat "Colindul Dunarii" si imediat am fost invitat sa vin la Cenaclu, sa fiu membru cu drepturi depline! Ba mai mult, poetul mi-a spus ca piesa mea va avea un mare succes la public, si ca trebuie sa hotarasc atunci, pe loc daca vin, sau daca vreau sa raman ..."ţîrcovnic de educatie fizica la Galati". Daca spuneam da, asta insemna ca a doua zi la ora 8 dimineata trebuia sa fiu la autocar sa merg la Bucuresti! La ora 7,30 eram la autocar! In ziua aceea viata mea a luat un alt curs, si eu a trebuit sa renunt la mai multe, la lucruri importante pe care reusisem sa le fac cu puterile si cu munca mea ...(eram profesor de ed fizica in Galati, aveam casa,...alea, alea)! Am parasit tot, am riscat tot, si am plecat la Cenaclu! Consider ca acela a fost momentul crucial in ceea ce priveste cariera mea! De "dincolo", poetul sa primeasca inca o data, cu plecaciune, multumirile si recunostinta mea! Paraseam Cristal-ul, Galatiul, si pe Puiu Cretu, primul meu profesor de muzica si de viata, caruia ii raman la fel de recunoscator, si incepeam sa devin Şeicaru in Romania! Ma bucur ca ai aflat toate astea astazi, de la mine prietene! O sa aflati mai multe doar daca ma intrebati, doar daca vreti sa ma ascultati!
... Mai multMai putin

Vezi pe Facebook

A nins ca la balamuc pe-aici! A nins şi în curtea mea, a nins şi pe inima mea...e full de nea! Despre neaua care a cazut pe peroanele gărilor vreau să vă spun acum! Acolo unde aşteptăm cîte un tren o viaţă întreagă, şi nu mai vine! Pe unele le pierdem, pe altele le prindem în ultimul moment! Trenuri vin, trenuri pleacă...Astazi peronul de care vă povestec e gol, niciun pasager! Un timp zăpada va rămîne, şi poate că cineva, fără să vrea să plece undeva, va călca pe aici! Aştept sa-ţi spui povestea ta aici! Nu te sfii, dă-ţi drumul la cuvinte, eu o sa te ascult! Să nu te aştepţi la vreun cîntec vesel, că nu e! Uneori mă închipui şi eu pe un astfel de peron, aşteptînd un tren care ar putea sa-mi aducă tinereţea înapoi, visele pierdute, dar si altele care m-ar putea bucura primindu-le, că doar visele pot circula cu trenul fără bilet, fără să le vadă toată lumea! Spune prietene, spune aici....

"ZĂPEZILE DIN GĂRI"....(sau "NINSORILE DIN GĂRI")

Muzica: V Şeicaru
Versurile: Mala Bărbulescu
... Mai multMai putin

Vezi pe Facebook